Engels Portugees  Spaans  Frans

 
Welkom op de website van het Christelijk Rationalisme

De Christelijk Rationalistische website is gemaakt om u te helpen antwoorden te vinden op vragen zoals: waar komen wij vandaan? Wat doen wij hier op aarde? Waar gaan we heen na het einde van ons leven hier op aarde? Waarom wordt de mensheid gemarteld door zoveel leed?

Voordat u verder gaat met lezen is het van groot belang te weten dat het Christelijk Rationalisme GEEN religie is. Het betreft hier wetenschappelijk en op ratio gebaseerd spiritualisme. Dat wil zeggen, zonder enig mystiek of religieus karakter en uitgedrukt in duidelijke, eenvoudige, voor iedereen toegankelijke en begrijpelijke hedendaagse taal.

Een filosofie van deze ijd

Het Christelijk Rationalisme is een filosofie van deze tijd. Het bestuderen van de Doctrine en wat men leest te toetsen aan de rede is de aangewezen weg voor mensen die, zoals u, verlichting zoeken en gebruik willen maken van hun recht om zelf onafhankelijk te denken, te redeneren en eigen conclusies te trekken. Kennis van het werkelijke leven, oftewel het spirituele leven, kan niet verkregen worden door mensen die, zonder redeneren, geheel doordrenkt van mysticisme, zich beperken tot het herhalen van dogmatische "waarheden" en uit duistere tijdperken ontstane overtuigingen. Wetenschappelijk onderzoek, de rede en gezond verstand leggen de onwaarachtigheid hiervan bloot.

Het Christelijk Rationalisme is geen dogmatische leer. Het wil geen volgelingen die zijn leer op een slaafse wijze, zonder spirituele onafhankelijkheid en kritisch onderzoek, accepteren.

De wens en uitnodiging aan een ieder die het Christelijk Rationalisme wil  leren kennen is de verkondigde principes met een spiritueel onafhankelijke, vrije geest te onderzoeken.

Daarnaast is het de wens om een volkomen onafhankelijke evaluatie te maken van de principes die verkondigd worden, net als van de weldaden die voortkomen uit de beoefening van de Doctrine, waar de mensheid profijt van heeft.

De oplossing bevindt zich in uzelf

Deze Doctrine geeft naast zeer waardevolle verlichting over het spirituele leven ook adviezen die u helpen zelf oplossingen te vinden voor uw problemen, zelfs van psychische aard zoals depressies, alcoholisme,  psychoses,  angst, bezorgdheid, obsessies, waanzin, fobieŽn enz.

Het Christelijk Rationalisme  zal u, met andere woorden, leren dat de oplossing in u zelf aanwezig is, dat wonderen niet bestaan en dat alles in het Universum  volgens gemeenschappelijke, natuurlijke en onveranderlijke wetten geregeerd wordt. 

Indien het zoeken naar verklaringen u tijdens het onderzoek slechts heeft vermoeid en geen bevredigende antwoorden heeft opgeleverd, nodigen wij u uit om de Christelijk Rationalistische Doctrine te gaan bestuderen.

PSYCHISCHE REINIGING

Een van de belangrijkste werkzaamheden in het praktiseren van het Christelijk Rationalisme is de Psychische Reiniging.

Deze mentale of geestelijke reiniging is voor de geest net zo belangrijk als de dagelijkse douche is voor ons fysieke lichaam.

Deze weldaden zijn tijdens de Openbare Spirituele Bijeenkomsten van Psychische Reiniging te ervaren in de Christelijk Rationalistische Huizen op maandag, woensdag en vrijdag, beginnend om exact 20.30 uur en eindigend om 21.15  uur. Deuren zijn open vanaf 19.00 uur.

Entree is gratis.

Indien u een specifieke vraag heeft en u wilt dit met ons doornemen , dan kunt u dit  per e-mail doen. Klik op de knop "Praat met ons". 

Als u Portugees spreekt of verstaat, het kan zijn dat u geÔnteresseerd bent in het luisteren naar de radio "A Raz„o" op het internet. Het is 24 uren van muziek en boodschappen van spirituele waarde.

Andere talen. 

Engels Portugees  Spaans  Frans

 

Copyright©2005 Het Christelijk Rationalisme. All Rights Reserved